Wie is Ruud Spee?

Na mijn studie bedrijfseconomie aan de Universiteit van Maastricht ben ik mijn carrière gestart bij sanitairproducent Sphinx. Tegelijkertijd heb ik mijn postdoc RC titel behaald. De rode draad in mijn carrière is financieel management. Finance, control, risk en compliance zijn de belangrijkste werkvelden waarin ik actief ben geweest. Die ervaring heb ik in verschillende sectoren opgedaan, via Grontmij  (engineering en projectontwikkeling), Vesteda (vastgoedbelegger en –beheerder) en AEB Amsterdam (industrie :  grondstoffen- en energie uit afval).

De functies die ik vervuld hebben waren leidinggevende senior management posities. Het operationaliseren van de strategie is één van mijn kerncompetenties die ik daarbij kon inzetten. Ik schakel makkelijk tussen de verschillende niveaus binnen de organisatie, ben toegankelijk en benaderbaar. Mijn managementstijl is motiverend en verbindend. Door mensen in hun kracht te zetten gezamenlijk het optimale resultaat bereiken. Mijn omgeving ziet mij als evenwichtig en pragmatisch. Ik krijg energie van continue verbeteren en groeien. Ambitie combineren met realistische doelen.

Al meer dan tien jaar is risicomanagement en compliance een prominent onderdeel van mijn managementverantwoordelijkheid geweest. Aanvankelijk vooral op finance georiënteerd, later steeds meer in een integraal- en strategisch perspectief. Zowel de riskmanager rol als de lijnmanagementrol heb ik vervuld, boardroom en auditcommittee exposure neem ik mee. Daardoor kan ik mij in mijn nieuwe rol als adviseur of interim manager makkelijk inleven in de behoefte van organisaties en weet ik waar de valkuilen liggen.

Ik ben getrouwd en heb twee zonen. Mijn gezin woont in Maastricht en zakelijk heb ik mijn vestiging in Amsterdam. Van beide steden houd ik evenveel. Ik reis graag, en tennis en roeien zijn mijn favoriete actieve sporten.

cv Ruud Spee januari 2019